După zeci de ore epuizante în prima linie a luptei cu COVID-19, medicii din SUA sunt ajutați de un cățel de terapie

Eroii au toate formele și dimensiunile, de această dată, patru picioare și blană, își încep jurnaliștii de la CNN povestea lui Wynn, un câine de terapie care aduce bucurie și confort personalului medical din prima linie a luptei cu COVID-19 din Denver.

Labradorul galben în vârstă de un an îi ajută pe medicii care au nevoie de o pauză mentală extrem de necesară.

Cățelușa Wynn nu este străină de personalul medical, deoarece este instruită de Susan Ryan, medic de urgență la Rose Medical Center. Aceasta a postat o fotografie în care stă pe podeaua spitalului, alături de Wynn, după o gardă epuizantă.

„Să vezi și să auzi lucrurile pe care le vedem noi, au impact mare asupra psihicului nostru. Aici intervin ei, cățeii de terapie. Ne acordăm câteva minute pentru a ne detașa de tot ce se întâmplă în jurul nostru, desigur, atunci când situația o perimte”, a declarat Ryan, pentru CNN.

„Tocmai am căzut pe podea și am spus: pot să stau doar un minut cu ea?”, descrie aceasta momentul în care a fost suprinsă alături de Wynn.

Wynn este în prezent instruită pentru a deveni câine de asistență și terapie pentru o organizație non-profi care oferă câini de asistență gratuit adulților, copiilor și veteranilor cu dizabilități.

Ryan o antrenează pe Wynn de când avea opt săptămâni și o aduce des la spital. Acum, Wynn stă într-o cameră special amenajată în spital pentru relaxarea personalului medical. „Toți cei care vin în contact cu Wynn își spală bine mâinile înainte de a o atinge”, dă asigurări medicul Susan Ryan.