Jandarmul care a salvat o fetiţă în șoc anafilactic, alergând 3 kilometri cu ea în braţe, a primit emblema de onoare a MAI

„A fost CURSA VIEȚII mele, am alergat cu fetița 3 kilometri pe jos până la ambulanță. Înainte de a fi jandarm, sunt părinte și în permanență m-am gândit la fata mea. Aș fi făcut orice pentru ca micuța înțepată de albine să nu-mi moară în brațe”, a declarat imediat după dificila intervenție plutonier major Iancu Nicușor.

Jandarmul Nicuşor Iancu a salvat o fetiţă alergând 3 kilometri cu ea în braţe, pâna la ambulanţă
În 29 iulie 2018, acesta se afla în misiune de supraveghere a frontierei de stat, alături de un coleg de la Garda de Coastă. În jurul orei 20.00, au fost alertați cu privire la faptul că într-o zonă izolată de pe raza localității Dumbrăveni, județul Constanța, un copil de trei ani a fost înțepat de albine și a intrat în șoc anafilactic.

Cum drumul de acces era impracticabil din cauza ploilor abundente, iar ambulanța nu putea ajunge până la fetiță, fără să stea pe gânduri, cei doi subofițeri au luat decizia de a o transporta pe brațe trei kilometri, până la mașină.

Copila a ajuns astfel, în timp util, la spital unde a primit îngrijirile de specialitate necesare.