Poliția din Caracal e campioană la amenzi pentru vândut pătrunjel pe stradă: 60 de sancțiuni / lună pentru comerț stradal neautorizat!

După ce au amendat inclusiv oamenii care veniseră să protesteze în fața casei criminalului Dincă, Libertatea a întrebat câte contravenții au pedepsit agenții IPJ Olt: peste 4.000 în primele 6 luni din 2019.

Mai multe persoane au fost amendate, săptămâna trecută, la protestele din fața locuinței lui Gheorghe Dincă, ucigașul din Caracal.  “Doar asta știu să facă, să amendeze oameni pe stradă. Interesați-vă câte amenzi le dau oamenilor care vând produse pe trotuar, sunt campioni”, au scris mai multe persoane care au contactat Libertatea.

Ziarul a făcut o cerere către IPJ Olt, la care Poliția cu sediul în Slatina a răspuns azi: “în primele 6 luni ale anului 2019, au fost aplicate 358 de sancțiuni contravenționale pentru comerț neautorizat / comerț stradal neautorizat”.  Adică aproximativ 60 pe lună! Mai mult, Poliția n-a putut răspunde câte amenzi s-au acordat pentru murdărirea domeniului public sau consumul de alcool pe domeniul public, însă a specificat că “au fost aplicate 4.061 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 R”, acolo unde intră cele două contravenții, împreună cu desenarea de graffiti, deranjarea ordinii publice, refuzul consumatorului de a părăsi un bar după sfârșitul programului și altele.  “Nu există un plan de amenzi pe care polițiștii să-l îndeplinească”, a mai răspuns IPJ Olt.